fbpx
Katia Dewispelaere

Over Katia

 

katia dewispelaereIk ben Katia Dewispelaere en afgestudeerd aan de Hogeschool Antwerpen Campus Lier.  Ik heb een navorming schrijfdans gevolgd bij Jocelyne. Deze vond ik zo fantastisch dat ik meer wilde weten over schrijfdans. 

Via mijn directie mocht ik de volledige cursus gaan volgen bij Ragnhilde A Oussoren te Nederland.  Alle onderdelen uit de schrijfdans kwamen aan bod en ik werd in onze school schrijfdansmentor. Ik moest iedereen warm krijgen om met deze schrijfmethode aan de slag te gaan! Nu, een hele tijd later loopt het als een trein. Zeer regelmatig horen we de muziekjes en liedjes door de gangen van onze school weerklinken en voelen we aan de kinderen dat ze dankzij de schrijfdans  het schrijfproces beter aanvoelen.

 

schrijfdanscertificiaat katia dewispelaere

 

Meer over mezelf:

Mijn naam is Katia Dewispelaere, samen met Caroline Theybers en mama van twee kapoenen, Jitse en Joppe.
In 1996 studeerde ik af aan de Hogeschool Antwerpen Campus Lier. Na enkele jaren van de ene naar de andere school te rijden ben ik in de Stedelijke Basisschool Crea 16 te Antwerpen terechtgekomen. Een zeer muzische school waar ik heel veel heb kunnen leren. Omdat ik iets meer wilde doen ben ik de opleiding schrijfdans gaan volgen bij Ragnhilde A. Oussoren.  Dankzij deze opleiding heb ik groen licht gekregen om schrijfdansworkshops te geven, leerkrachten en kinderen te begeleiden, of een eigen individuele schrijfdanspraktijk te beginnen. Gelukkig kwam ik Jocelyne tegen die schrijfdans Vlaanderen heeft opgericht. Blijkbaar is er zoveel vraag naar schrijfdans dat ze het alleen heel erg druk heeft en een helpende (schrijfdans)hand wel kan gebruiken!

Bij ons op school staat onze schrijfdanszolder altijd klaar zodat je onmiddellijk met schrijfdans kan beginnen. Scheerschuim, gljiverf, klei, papier, wasco's, sponsjes,....... schrijbelen maar!

Met veel enthousiasme wil ik dan ook alle jufkes en meesters warm maken om met schrijfdans aan de slag te gaan.

 

knop terug