fbpx
Karolien Bastiaens

Over Karolien

 

karolien bastiaens3Mijn naam is Karolien Bastiaens. Ik studeerde af als Professionele Bachelor in de Ergotherapie. Door een zeer boeiende stage in het onderwijs koos ik er voor om de BanaBa Buitengewoon Onderwijs te volgen. Ik deed ervaring op als ergotherapeut in het buitengewoon onderwijs bij kinderen en jongeren met autisme en verdiepte me in deze ontwikkelingsstoornis door het postgraduaat 'Omgaan met personen met autisme' te volgen. 

De jaarcursus ‘Psychomotoriek en Remedial Teaching’ zorgde voor een bredere kijk op ontwikkelingsproblemen en –stoornissen en bood heel wat handvatten om aan de slag te gaan. Ik vind het boeiend om kennis te maken met meerdere methodes via bijscholingen en vormingen en deze op maat van de kinderen toe te passen. Zo integreer ik methodes als ‘Ik leer anders’, ‘Beelddenken in de praktijk’, Brain Gym®, reflexintegratieprogramma's, aromatherapie, Bachbloesemtherapie,… in mijn begeleidingen.

 

diploma ergotherapie karolien bastiaensschrijfdanscertificaat karolien bastiaens

 

Uit mijn ervaring binnen de praktijk blijkt dat kinderen vaak al heel wat therapieën achter de rug hebben en met enige weerzin de volgende tegemoet gaan. Schrijfdans is daarom een echte meerwaarde. Het is een goed opgebouwde methode die voor de kinderen toch erg leuk en aantrekkelijk is. Om andere leerkrachten en therapeuten te enthousiasmeren, volgde ik de docentenopleiding van Schrijfdans. Deze 'missie' startte bij Schrijfdans Vlaanderen en Jocelyne. Met veel spijt moesten we afscheid van haar nemen, we doen er dan ook alles aan om haar enthousiasme binnen Schrijfdans Vlaanderen te laten verder leven. 

 

Binnen Schrijfdans Vlaanderen, dat nu georganiseerd wordt onder de vleugels van Teach More VZW, verzorg ik alle administratieve taken zoals inschrijvingen, facturen, planning, website,... Geef ik zelf een aantal workshops en sta ik, samen met de docenten, in voor de nodige vernieuwingen van nascholingen, materialen, e.d. 

Deze vernieuwingen putten we vaak uit jullie evaluatiepapieren, die ingevuld worden na een workshop. Wij zijn jullie dan ook ontzettend dankbaar voor deze waardevolle feedback. 

 

Ik hoop dat we samen een mooi vervolg mogen breien aan Schrijfdans Vlaanderen!

 

knop terug