Carinne Lannoo

Over Carinne

 

carinne lannoo

Ik ben Carinne Lannoo. In 1985 behaalde ik mijn diploma kleuterjuf te Brugge. Na heel wat jaren voor de klas, koos ik ervoor  om Gokleerkracht te worden. 

Als kleuterjuf kon ik mijn creatieve ei, mijn liefde en rust delen met mijn kleuters. Als Gokleerkracht mocht ik o.a. poppenspelen schrijven voor de juffen en hun kleuters, maakten we educatief materiaal en werkten aan heel wat projecten.

 

In het jaar 2012 was mijn energie eventjes op.  Ik besloot om een sabbatjaar in te lassen. Uiteindelijk werd dit ene jaar verlengd met nog een jaartje. Tijdens deze twee jaren zat ik niet stil. Ik volgde de opleiding tot coach in de Script-As-Methode, liet me inwijden in de Reiki en Magnified Healing®, leerde de Chrysolight- en Astrolightelixirs te pendelen. Ik richtte een praktijk op, waarin ik mensen d.m.v. deze elixirs en de creaties er rond ondersteun. Tussendoor had ik nog wat tijd voor een cursus ‘kinderverhalen schrijven’, volgde ik een opleiding tot kindercoach en een module tot creatief kindercoach. Ik mocht ook even proeven van een workshop Brain Gym. Deze twee ‘rustjaren’ leerden me dat ik geen ‘klassieke’ burn-out had, maar een bore-out. Ik ontdekte dat wat ik deed, me geen voldoening meer gaf; ik had honger naar een nieuwe uitdaging. 

Deze uitdaging vond ik tijdens een workshop Schrijfdans. 

 

 

schrijfdanscertificaat Carinne Lannoo

 

Tijdens deze workshop voelde ik dat Schrijfdans meer is dan het voorbereiden op het leren schrijven. Ik mocht ervaren dat deze creatieve methode ook een therapeutische waarde heeft.  Mijn interesse werd nog meer geprikkeld en ik volgde de opleiding tot schrijfdansdocent bij Ragnhilde . Toen ik mijn getuigschrift van docent kreeg, mocht ik bij het team van Schrijfdans Vlaanderen komen. Ondertussen mag Schrijfdans Vlaanderen verder mensen inspireren en informeren onder de vleugels van Teach More. In dat enthousiaste team mag ik directies, leerkrachten en iedereen die er in geïnteresseerd  is warm maken voor Schrijfdans.

Ook collega’s op mijn school werden gebeten door de Schrijfdansmicrobe. Sinds september 2015 mag ik hen begeleiden in de kleuterschool en de eerste graad van de lagere school. Als ik de blije snoetjes van de kleuters en leerlingen zie, als ik de positieve reacties van mijn collega’s hoor over Schrijfdans, dan geeft me dat een warm en voldaan gevoel.
In de toekomst wil ik Schrijfdans in mijn praktijk integreren, samen met nog een aantal andere methodes. Maar dat zijn  plannen voor later. Nu wil ik even genieten van Schrijfdans in het onderwijs.

 

knop terug