Home

Over Mieke

 

mieke moens

Ik ben Mieke Moens en studeerde af in Brussel als regent LO / Biologie. Ik ben al heel wat jaren werkzaam als L.O.-leerkracht in basis- en kleuteronderwijs. Via bijscholingen ontdekte ik Schrijfdans. In 2010 heb ik de opleiding voor schrijfdansdocente afgerond.


Momenteel geef ik fulltime Schrijfdans in de Sinte-Maartenschool te Meise en in Mater Dei te Wemmel.
Voor mij is Schrijfdans een passie geworden. Schrijven kan een avontuur vol verrassingen zijn, en dan worden spelenderwijs vanuit eigen ervaring persoonlijke letters geboren.


Schrijfdans heeft zóveel te bieden: motorisch, expressief, creatief, muzikaal, plastisch. Schrijfdans is een therapie: het werkt preventief, helend en kan mogelijke blokkades opsporen en voorkomen.
Een kind mag groeien op eigen tempo: de beleving staat centraal, niet de prestatie.
Bij schrijfdans is alles goed: als kinderen zich goed in hun vel voelen, komt de rest vanzelf.


In mijn eigen kleine praktijkje “Krullevaart” geef ik schrijfdanslessen aan kleine groepjes kinderen.
Elke sessie eindig ik met een “mindfulness moment”.
Mindfulness richt zich op het oefenen van een open, vriendelijke, niet-oordelende levenshouding. Mindfulness helpt het kind om zichzelf te zijn en bij zichzelf te blijven.


Schrijfdans is een dans van energie
en komt dicht bij je gevoel!

 

Nu ik met pensioen kan, wil ik mijn droom gaan waar maken en aansluiten bij Schrijfdans Vlaanderen. Ik ben ervan overtuigd, na 6 jaar zelf op de vloer gestaan te hebben bij kleuters, dat deze methode zoveel meer geeft aan de kinderen. Ze voelen dat het nooit fout is en dat iedereen kan en mag groeien op eigen tempo... Ze voelen zich goed in hun vel en ze mogen héél creatief bezig zijn. Bij Schrijfdans is dit een “must” en dat is de basis voor alles!!!
Nu mag ik vol enthousiasme studenten, directies en leerkrachten warm maken voor deze ‘leuke, mooie, creatieve methode' waarbij het kind al doende zijn handschrift ontwikkelt.

 

knop terug