Wendy Neyens

Over Wendy

 

wendy neyensHoi, mijn naam is Wendy Neyens, getrouwd met Raf en mama van twee stoere jongens Seppe (2004) en Kobe (2006). Ik ben afkomstig van Neerpelt maar woon sinds enkele jaren in Lummen. In 1998 studeerde ik af als kleuterleidster in het Heilig Hart Instituut te Heverlee. Na verschillende jaren van interim-opdrachten zowel in kleuter, lager, als buitengewoon onderwijs heb ik sinds 2006 deeltijds een derde kleuterklas in basisschool Helibel te Herent Neerpelt. Van 2002-2004 volgde ik de voortgezette opleiding zorgcoördinator en remediërend leren voor kleuters aan de Katholieke Hogeschool te Mechelen. Hier kwam ik voor het eerst in contact met Schrijfdans.

 

zorg wendy neyensschrijfdanscertificaat wendy neyens

 

Mijn directie vroeg me een aantal jaren geleden om iets te initiëren rond schrijfmotoriek voor de ganse basisschool.  Ik ben dan volop beginnen te zoeken en Schrijfdans kruiste opnieuw mijn pad.  Vanaf dat moment ben ik allerlei individuele nascholingen gaan volgen rond schrijfdans, zowel bij Jocelyne Pynaert als bij Ragnhilde A.Oussoren zelf.

In onze school zijn we dan met Schrijfdans begonnen sinds 2008.  Door middel van teamgerichte navormingen op school zijn de leerkrachten warm gemaakt en klaargestoomd om zelf met schrijfdans aan de slag te gaan. Ik ben ik meteen in actie geschoten en schrijfdans werd mijn passie.  Ineens werd ik ook “gebombardeerd” als schrijfdansjuf in onze school.  Sinds toen hebben we Schrijfdans geïmplementeerd in bijna alle klassen (2 vestigingen) en dit loopt momenteel als een trein.

Met de methode werk ik ook kleuters en leerlingen bij - individueel of in kleine groep - die het motorisch of emotioneel moeilijker hebben of met een schrijfprobleem kampen. Door het werken met Schrijfdans en het effect ervan op de kinderen had ik nood aan nog meer verdieping en ben ik in 2011 de cursus schrijfdansdocent gaan volgen in Breda bij Ragnhilde.

Door mijn ervaringen als schrijfdansjuf en de opleiding tot schrijfdansdocent ben ik stilaan in het circuit van de nascholingen gerold.  En die ervaring doorgeven aan collega-kleuterleidsters en leerkrachten lager onderwijs beviel me wel. Ik ben dan medewerker geworden van Schrijfdans Vlaanderen en nu sta ik klaar met veel enthousiasme om die schrijfdansmicrobe, samen met mijn toffe inspirerende collega’s, te delen met iedereen die interesse heeft.

"Eens je het hebt leren kennen laat het je nooit meer los!"

 knop terug