Jocelyne Pynaert

Over Jocelyne

jocelyne pynaertJocelyne Pynaert (° 1951  † 2015)  is de oprichter van Schrijfdans Vlaanderen.

Op haar 19de stond zij voor het eerst als kleuteronderwijzer in haar kleuterklasje.
Na 29 jaar actief in het onderwijs betrokken te zijn, als kleuteronderwijzer, werkte zij sinds 1999 als Pedagogisch Medewerker en gaf zij nascholing in scholen in Vlaanderen met een grote passie voor muziek, beweging en taal.

Zij startte met het programma ‘Sherborne', waarvoor zij het certificaat Level 1 & 2  behaalde in 1990 en ‘Sherborne’ wordt haar eerste passie. In 2001 behaalde zij het certificaat International Course Leader van de Sherborne Vereniging.

In 2002 maakte zij kennis met ‘Schrijfdans’ en met Ragnhilde Oussoren en wist meteen dat ‘Schrijfdans’ iets voor haar was! Zij werd Schrijfdansdocent en SCHRIJFDANS wordt haar grote passie.

Schrijfdans was voor haar een inspirerende en vooral verrijkende ervaring!
Schrijfdans was voor haar een speels, bewegend programma dat kinderen op een leuke, ongedwongen manier schrijf-motorische vaardigheden laat ervaren en ontdekken. Met behulp van rijmpjes, spelletjes, muziek – en fantasietekeningen kunnen kinderen een vloeiend en verbonden handschrift krijgen.
M.a.w. jonge kinderen hoeven er zich niet van bewust te zijn dat ze aan het ‘leren schrijven’ zijn. Best leuk toch!

En wat nog meer met Schrijfdans?
De emotionele beleving komt bij Schrijfdans ook tot uiting. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om met beide handen te schrijfdansen, met je ene hand, met je andere hand of met beide handen samen. Zodoende worden beide hersenhelften geprikkeld, zodat hoofd, handen en hart in balans worden gebracht. Via deze spontane manier van bewegen gaan kinderen ook hun lateralisatie ontdekken.

Leerkrachten - eerste leerjaar - vertelden haar trouwens, dat kinderen vlotter en vloeiender gingen schrijven omdat hun kleuterteam doelgericht Schrijfdans heeft aangeboden aan de kleuters. Haar hart werd warm als zij dat hoorde.

 

Verbijsterd waren wij door het verlies van onze Jocelyne.
Enorm gesteund voelen wij ons door de overweldigende belangstelling; zoveel mensen die daar blijk aan gaven. De vele lieve berichtjes, telefoontjes, kaartjes hebben dit heel bijzonder gemaakt.Uit de grond van ons hart bedanken wij iedereen voor alle belangstelling, in welke vorm dan ook. Voor ons een enorme troost te merken wat zij voor velen betekend heeft.

 

Op 13 augustus 2015 is er een einde gekomen aan het leven van Jocelyne.

Zij heeft ongelooflijk hard gevochten maar helaas de strijd verloren. Zij blijft voor altijd in ons hart.